DZIEŃ EDUKACJI NARODOWEJ 2021

In Aktualności, Imprezy, Uroczystości by Anna_Michnicka

Tym , którzy prowadzą nas do źródeł wiedzy…”

Dzień Edukacji Narodowej – to święto wszystkich pracowników oświaty. Przypada on na 14 października i w tym właśnie dniu w Samorządowym Domu Kultury w Pińczowie odbył się uroczysty apel.

Akademia rozpoczęła się odśpiewaniem hymnu Ośrodka. Przybyłych gości powitał Pan Dyrektor Jacek Kapałka oraz Prezes Fundacji Pani Anna Michnicka. Podziękowali oni wszystkim pracownikom szkoły za to, że każdego dnia część swojego życia poświęcają na rzecz dzieci. W apelu jako gość uczestniczył Przewodniczący Rady Fundacji „Złote Serce” Pan Paweł Zielonka .

Po wprowadzeniu sztandaru Ośrodka oraz odśpiewaniu hymnu państwowego, ślubowanie na nauczyciela mianowanego złożyła Pani Ewelina Nowak.

W tym uroczystym dniu zostały wręczone nagrody Prezesa i Dyrektora wyróżnionym pracownikom szkoły.

Nagrodę Prezesa Fundacji otrzymali:

1. Rogala Marzena
  2. Latocha Kamil
  3. Nogacka Katarzyna
  4. Ziółkowska Skrobała Monika
  5. Wójcik Magdalena

Nagrodę Dyrektora otrzymali:

1. Bilska Iwona
  2. Ciesielka Edyta
  3. Cieślak Anna
  4. Cofór Marzena
  5. Grdulska Monika
  6. Gurak Małgorzata
  7. Łątka Paweł
  8. Nowak Grażyna
  9. Skrzypek Anna
  10. Tęcza Marzena
  11. Toboła Grzegorz
  12. Maruszak Małgorzata
  13. Stanek Marian

Głos zabrała Przewodnicząca Rady Rodziców Aneta Paproć, która złożyła podziękowania za trud i serce włożone w pracę z dziećmi.

Przepiękną laurką na tą okoliczność była niewątpliwie część artystyczna. Na wstępie zaprezentowały się przedszkolaki recytując wierszyki i śpiewając piosenkę. Maluchy przygotowały występ pod opieką Pani Magdaleny Wójcik i Anny Gajda.

Uczniowie klas starszych ujawnili swoje talenty w teleturnieju „Familiada” do którego przygotowały ich panie: Paulina Klasińska, Katarzyna Bandura, Marzena Cofór i Anna Skrzypek. Nie zabrakło również pięknie odśpiewanych piosenek za których oprawę muzyczna odpowiedzialny był Pan Kamil Latocha. Dekoracje były zasługą Pani Anny Głombińskiej i Eweliny Marmur.

Jako ostatni wystąpili podopieczni Warsztatów Terapii Zajęciowej w skeczu pt. „Ławeczka”, do którego scenariusz napisał Pan Michał Mazur.

Na zakończenie ponownie głos zabrał Dyrektor serdecznie dziękując wszystkim za przybycie i przygotowanie uroczystej akademii. Uczniowie złożyli życzenia i odśpiewali gromkie sto lat dla pracowników oświaty.