Dzień Edukacji Narodowej 2013

In Aktualności, Imprezy, Uroczystości, Wydarzenia by Anna_Michnicka

W dniu 11 października 2013r. w naszej szkole uroczyście obchodziliśmy Święto Edukacji Narodowej. Jak co roku, był to doskonały moment, by docenić codzienny trud nauczycieli oraz wszystkich pracowników poświęcających swój czas i energię dla celów dydaktyki. To również okazja do składania życzeń, podziękowań i wszelkich dowodów wdzięczności. Na tą uroczystość zostało zaproszonych wiele gości między innymi przybyli: Przewodniczący Rady Powiatu Pińczowskiego – Ryszard Barna, p.o. Dyrektor Oddziału PFRON- Jadwiga Irla, Sekretarz Powiatu Pińczowskiego – Urszula Usnarska, Kierownik Wydziału Spraw Społecznych- Teresa Gładysz, Dyrektor Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie – Joanna Słonina, Dyrektor Samorządowego Zakładu Opieki Zdrowotnej – Maria Burek, zastępca dyrektora do spraw lecznictwa – Teresa Włudyga oraz wszyscy pracownicy szkoły i oczywiście uczniowie bez których szkoła by nie istniała. Uroczystość rozpoczął dyrektor szkoły pan Jacek Kapałka, który skierował do zgromadzonych w Sali osób kilka ciepłych słów dotyczących Edukacji Narodowej i przekazał życzenia i podziękowania za ofiarność i trud wychowania oraz dalszego zaangażowania w przekazywaniu najlepszych wzorców młodemu pokoleniu, a także radości i sukcesów na każdy dzień.Uczniowie naszej szkoły pod kierunkiem nauczycieli przygotowali uroczystą akademię. Były wiersze, piosenki, humorystyczne scenki z życia szkoły. Śpiewem, tańcem i słowem uczniowie pragnęli wyrazić swoją wdzięczność i szacunek dla swoich nauczycieli. Przedstawienie było przygotowane perfekcyjnie i mimo tremy wypadło znakomicie. Zachwyt budziły stroje występujących uczniów oraz swoboda z jaką poruszali się po scenie. Nad oprawą muzyczną czuwał pan Andrzej Kilian. Po części artystycznej przedstawiciele Rady Rodziców złożyli serdeczne życzenia wszystkim pracownikom szkoły wręczając piękny kosz róż. Na koniec każdy zaproszony gość i nauczyciele otrzymał smakowity upominek z życzeniami. Ta piękna, wzruszająca uroczystość na długo pozostanie w naszej pamięci.