Dzień Kobiet 2014

In Aktualności, Imprezy, Uroczystości by Anna_Michnicka

„Kobiety są jakieś inne”- to hasło pod którym rozpoczęły się obchody Dnia Kobiet w Specjalnym Ośrodku Szkolno – Wychowawczym „Złote Serce” w Pińczowie. Sztuka teatralna pod tymże tytułem przedstawiona została w Pińczowskim Samorządowym Centrum Kultury dnia 6 marca. Na Początek spotkania zaprezentowali się nasi najmłodsi- przedszkolacy. Następnie tradycyjnie już uczniowie postanowili uczcić Święto Kobiet na wesoło. Wcielili się więc w znane typy kobiet, które spotykamy w domu, szkole i pracy ukazując humorystycznie ich charakter. Dla przybyłych pań i rodziców miłą niespodzianką było również wykonanie piosenek pt. „Ach te baby”, „Babę zesłał Bóg” oraz „Być kobieta” zaprezentowanych przez naszych szkolnych artystów. Nie zabrakło także krótkich, humorystycznych scenek, wierszy oraz serdecznych życzeń w wykonaniu chłopców. Swoją obecnością zaszczyciła nas Dyrektor Świętokrzyskiego oddziału PFRON – Jadwiga Irla, Sekretarz Starostwa – Wioletta Usnarska, Dyrektor Powiatowego Urzędu Pracy- Anna Gawrońska, Joanna Słonina- Dyrektor Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie, przybyła również Teresa Gładysz kierownik wydziału spraw społecznych Starostwa Powiatowego, Małgorzata Dymek- kierownik Wydziału Przemysłu, Promocji i Polityki Regionalnej, Anna Golik- Dyrektor Liceum Ogólnokształcącego imienia Hugona Kołłątaja w Pińczowie, oraz pani Marzenna Łyżwińska. Osobiście złożył także życzenia wszystkim zgromadzonym kobietom nasz sponsor Zbigniew Baran – Firma Agropol Wełecz. Na zakończenie spotkania wszystkie panie otrzymały z rąk mężczyzn kwiaty a także zostały zaproszone przez Pana Dyrektora na słodki poczęstunek.