Święta Bożego Narodzenia w WTZ w Michałowie

In Aktualności, Imprezy, Warsztaty Terapii Zajęciowej, Wycieczki, Wydarzenia by Anna_Michnicka

Przygotowania do Świąt Bożego Narodzenia na Warsztatch Terapii Zajęciowej w Michałowie rozpoczęły się już z początkiem grudnia. Uczestnicy w ramach zajęć terapeutycznych wykonywali świąteczne stroiki, ozdoby choinkowe, którymi udekorowali choinkę, wyszywali świąteczne obrazki na płótnie, piekli i ozdabiali bożonarodzeniowe pierniczki oraz szlifowali znajomość najpiękniejszych polskich kolęd i pastorałek. Swoje prace w formie prezentów wraz z życzeniami świątecznymi wręczyli m.in. Wójtowi Gminy Michałów czy Prezesowi Stadniny Koni Arabskich w Michałowie.

21 grudnia 2021 roku, kończąc ten magiczny okres przedświąteczny, tuż przed przerwą urlopową, uczestnicy Warsztatów Terapii Zajęciowej w Michałowie wraz z pracownikami oraz Panią Prezes Fundacji Złote Serce usiedli razem przy wigilijnym stole by dzieląc się opłatkiem złożyć sobie życzenia świąteczne i noworoczne oraz  zaśpiewać najpiękniejsze polskie kolędy. Na stole wigilijnym nie  zabrakło również tradycyjnych potraw wigilijnych, które uczestnicy z pomocą instruktorów specjalnie na tą okazję przygotowali.