Dzień Dziecka 2022

In Aktualności, Imprezy, Uroczystości, Wydarzenia by Anna_Michnicka

Dzień Dziecka to święto obchodzone niemal na całym świecie. Jest to dzień kojarzony z radością, uśmiechem, a przede wszystkim z całą masą prezentów. To przywilej młodego wieku, czas przyjemnej zabawy, spędzony zazwyczaj poza szkolną ławką.

W dniu 1 czerwca 2022r. przedszkolaki z Fundacji „Złote Serce” w Pińczowie Zabawę zainaugurowano piknikiem rodzinnym, w trakcie którego nasi podopieczni mogli uczestniczyć w różnorodnych zabawach. Kolorowe dmuchańce i smakołyki wprawiały każdego w wyborny nastrój. Rozgrywki sportowe stanowiły zachętę, aby pokusić się o ciekawe nagrody. Dzieci chętnie rywalizowały w rozmaitych konkurencjach. Nie zabrakło dla nich łakoci i niespodzianek. Dzisiaj wszyscy byli zwycięzcami.

Święto wszystkich dzieci zakończyła wspólna zabawa dyskotekowa, która połączyła dzielnych uczestników rozgrywek i konkursów. Każdy z nas jest w głębi duszy dzieckiem i każdemu życzymy prawdziwej radości i optymizmu, z jakim patrzą na świat najmłodsi.