Konkurs Piosenki na Dzień Kobiet

In Aktualności, Imprezy, Uroczystości, Wydarzenia by Anna_Michnicka

Kobieta od zarania dziejów była muzą dla malarzy, poetów i bardów. Piosenek pisanych dla kobiet i o kobietach są dziesiątki. Na stałe zagościły w naszej kulturze, a najczęściej słuchamy ich gdy zbliża się Dzień Kobiet.

,,Kobieta w piosence”, pod takim tytułem odbył się w naszej szkole konkurs piosenki. 7 marca, nasi mali artyści z internatu przy ul.Pałęki 26, przedstawili własne interpretacje znanych przebojów. Tematem były oczywiście kobiety, raz delikatne i słodkie, innym znów silne i niezwyciężone. Każdy występ był dużym  przeżyciem i wulkanem emocji. Wychowankowie zachwycili nie tylko samym śpiewem ale i wyrazem artystycznym czy strojem scenicznym. Dzieci dały z siebie naprawdę wszystko i zostały nagrodzone gromkimi brawami.   Jury,  złożone z wychowawców, miało trudny orzech do zgryzienia przy wyborze zwycięzców. Obrady trwały do późnych godzin wieczornych. Ogłoszenie wyników odbyło się 8 marca podczas szkolnych uroczystości z okazji Dnia Kobiet. Były łzy radości, uśmiechy zadowolenia. Ale i trochę smutku u tych, co dostali tylko nagrody pocieszenia. Jednak każde emocje są dobre i wpisane w w proces edukacyjny.

Nagrodę specjalną, laptop, otrzymała Daria Nowak za piosenkę ,,Zawsze z Tobą chciałbym być”. Wykonanie godne prawdziwego Artysty, porywające do zabawy całą widownię.

I miejsce zajęli Artur Ludwiński i Daria Nowak. (nagrodą były telefony)

II miejsce –  Maciej Latusek  i Angelika Główczyńska. (dzieci otrzymały tablety)

III miejsce – Karol Waligóra i Martyna Latusek. (nagroda w postaci przenośnych głośników)

Były też piękne perfumy, czekolady i dyplomy dla każdego uczestnika, a 11 marca poszliśmy wszyscy do cukierni na pyyyszne gofry!

Już nie możemy się doczekać kolejnego konkursu.

Joanna Pilarek