Dzień Dziecka 2024

In Aktualności, Imprezy, Uroczystości, Wycieczki, Wydarzenia by Anna_Michnicka

Dzień Dziecka w Fundacji Złote Serce obchodzony był w tym roku w wyjątkowy sposób, dostarczył uczestnikom wielu niezapomnianych wrażeń. Wydarzenie zorganizowane zostało dla uczniów z naszego ośrodka w Pińczowie, Umianowicach, Punktu przedszkolnego w Pińczowie oraz Warsztatów Terapii Zajęciowej w Michałowie.

Jednym z głównych punktów programu był przejazd koleją wąskotorową z Jędrzejowa na Wygodę. Dla wielu dzieci była to pierwsza okazja do podróży takim środkiem transportu, co wzbudziło wiele emocji i radości. Widok malowniczych krajobrazów za oknem i wspólne śpiewanie piosenek umiliły czas spędzony w pociągu.

Dużą atrakcją było również zwiedzanie mini zoo, które okazało się prawdziwym hitem. Dzieci miały okazję z bliska zobaczyć i pogłaskać różnorodne zwierzęta, co było nie tylko świetną zabawą, ale i pouczającym doświadczeniem. Spotkanie z kózkami, królikami i alpakami pozwoliło na nawiązanie bliskiego kontaktu ze zwierzętami, co szczególnie przypadło do gustu najmłodszym. Uczniowie mieli okazję karmić kozy przyniesionymi smakołykami.

Kolejną atrakcją była wizyta w Dino Parku, która dostarczyła uczestnikom wielu wrażeń. Przedszkolaki z fascynacją przyglądały się realistycznym modelom dinozaurów, dowiadując się przy tym ciekawostek na temat tych prehistorycznych stworzeń.

Wszyscy uczestnicy dnia dziecka mogli bez ograniczeń korzystać z parku trampolin, który znajduje się w Kompleksie rekreacyjnym „Sielsko na Wygodzie” gdzie spędzaliśmy ten wyjątkowy dzień. Była to doskonała okazja do zabawy, skakania i radości dla dzieci i ich opiekunów.

W obchodach dnia dziecka uczestniczyli również przybyli Rodzice naszych podopiecznych dla których nie zabrakło atrakcji takich jak przejazd kolejką wąskotorową, jazdy konnej oraz wspólnego uczestniczenia w przygotowanych grach i zabawach.

Nie mogło zabraknąć atrakcji kulinarnych. Dzieci i opiekunowie mogli cieszyć się smacznymi przekąskami z grilla oraz lodami, które były prawdziwym hitem w ciepły, letni dzień. Całość dopełniała dyskoteka z różnymi zabawami i grami, która zakończyła dzień pełen wrażeń. Tańce, konkursy i wspólne zabawy sprawiły, że dzieci wróciły do domów i internatów zmęczone, ale bardzo szczęśliwe. Obchody Dnia Dziecka były doskonale zorganizowane i dostarczyły dzieciom niezapomnianych przeżyć. Dzięki różnorodności atrakcji, każde dziecko znalazło coś dla siebie, a integracyjny charakter wydarzenia pozwolił na zacieśnienie więzi między uczestnikami. Warto podkreślić zaangażowanie organizatorów i opiekunów, dzięki którym dzieci mogły cieszyć się wyjątkowym dniem pełnym radości i uśmiechu.

Anna Skrzypek