Przekazanie kolejnego samochodu 2015

In Aktualności, Uroczystości, Wydarzenia by Anna_Michnicka

W dniu 16 kwietnia 2015 roku do naszego Ośrodka trafił kolejny pojazd mający przysłużyć się przewozowi naszych uczniów. Do tej pory mieliśmy do dyspozycji busy 9-osobowe, a co za tym idzie jednorazowy przewóz mógł uwzględnić 7 podopiecznych (plus pomoc i kierowca).

Uroczyste poświęcenie i przekazanie pojazdu odbyło się dnia 24 kwietnia o godzinie 11:30. Zaproszonych gości, wśród których znaleźli się m. in.: Zbigniew Kierkowski, Ryszard Barna, Piotr Zachariasz, Teresa Gładysz, Jadwiga Irla, Wioletta Usnarska, Andrzej Cepak, Ireneusz Gołuszko, Joanna Słonina, przywitał Dyrektor szkoły Pan Jacek Kapałka, a poświęcenia dokonał Ojciec  Gwardian Wojciech Madej proboszcz tutejszej parafii. Dyrektor Ośrodka zwrócił uwagę na szczególną zasługę Pań Jadwigi Irli i Joanny Słoniny, które w sposób wyjątkowy przyczyniły się do zakupu autobusu w murach Fundacji „Złote Serce”. Osobne podziękowania za tak hojny dar  złożyli również przedstawiciele rady rodziców Pani Aneta Paproć i Pani Agnieszka Mazurek.

Teraz będzie inaczej, zdecydowanie lepiej i jeszcze bardziej komfortowo. Do Fundacji „Złote Serce” trafił bowiem autobus 17-osobowy. Sama forma przejazdu, tj. komfort i wygoda, ma naprawdę wiele do zaoferowania. W samochodzie jest przygotowane 15 miejsc siedzących dla uczniów niepełnosprawnych. Wnętrze autobusu jest klimatyzowane, zamontowany jest system audio z monitorem telewizyjnym oraz wiele innych udogodnień służących dzieciom w czasie podróży.