Walentynki 2018

In Aktualności, Imprezy, Uroczystości, Wydarzenia by Anna_Michnicka

…mam serduszko, wielkie serce spójrz jakie czerwone,
kogo kocham, kogo lubię rzucę w jego stronę...
Ciebie kocham, Ciebie lubię, Ciebie pocałuję
a czerwone dziś serduszko Tobie podaruję…

Dnia 8 lutego 2018 w naszej Szkole obchodziliśmy Walentynki. Dzień Świętego Walentego uznawany jest na całym świecie jako święto miłości. Tego dnia wysyłamy sobie kartkę z wierszykiem bądź wyznaniem miłosnym (tzw. walentynkę), albo też obdarowujemy się prezencikami. W szkole od rana panował wyjątkowy nastrój, można było zaobserwować zwiększoną ilość serduszek oraz uroczystą dekorację, która dodatkowo podkreślała wyjątkową atmosferę szczególnego dnia. Z okazji tego święta nauczyciele Ośrodka przygotowali specjalną ,,Pocztę Walentynkową”, aby można było przekazać życzenia najbliższym. Uczniowie samodzielnie przygotowywali kartki, a później wrzucali je do wyznaczonej  skrzynki. Zabawę uświetniała wspaniała dyskoteka, która przeplatana była licznymi konkursami i zabawami z nagrodami dla wszystkich uczestników. Kartek do Poczty Walentynkowej wpłynęło wiele, a więc Panie Walentynki miały dużo pracy, wręczając walentynkowe serdeczności. Nie zabrakło również wyrazów sympatii pod adresem Dyrekcji, nauczycieli, wychowawców oraz pracowników szkoły. Ten dzień przyniósł wiele spontanicznych emocji oraz pozytywnych uczuć. Na zakończenie, każde dziecko otrzymało słodki podarunek. Cały dzień w szkole panował miły nastrój. Po raz kolejny Walentynki sprawiły uczniom wiele radości.