Dzień Pluszowego Misia

In Aktualności, Wydarzenia by Anna_Michnicka

25.11 to Dzień Pluszowego Misia. Nie jest to data przypadkowa gdyż tego dnia przypada rocznica powstania tej uroczej maskotki. Miś to przyjaciel każdego dziecka, ukochana maskotka na dobre i na złe. Można mu powierzyć najskrytsze sekrety, przytulić w chwilach smutku. Z tej okazji nasi podopieczni ośrodka Złote Serce w Umianowicach, w dniu 24.11 uczestniczyli w obchodach Światowego Dnia Misia. Uczniowie przyszli do szkoły ze swoimi ukochanymi misiami. Wśród pluszowych gości można było dostrzec misie duże, średnie, małe, brązowe oraz wiele, wiele innych. W tym dniu na dzieci czekała moc atrakcji związana z tym świętem. Największą atrakcją dla nich było spotkanie z dużymi pluszowymi misiami, z którymi wspólnie świętowali ten wyjątkowy dzień przy piosenkach o misiach oraz zabawach ruchowych. Dzieci bardzo chętnie pozowały do zdjęć w przygotowanej foto budce misia, zapraszały do zdjęć również duże misie. Nasza emocjonująca podróż zakończyła się wykonaniem pracy plastycznej.

Mimo coraz nowocześniejszych zabawek, moda na misie nie przemija, bo ,,czy to jutro, czy to dziś, wszystkim jest potrzebny miś”. Dziękujemy serdecznie dużym misiom i uczniom za miło spędzony czas.